Natuur en cultuur in de omgeving

ONZE TIPS

 

Binnen een straal van een uur rijden vanaf onze camping valt er heel wat te beleven. Maar ook in de nabije omgeving kun je volop genieten van natuur en cultuur. We geven je graag enkele tips.

Kasteel van Ooidonk

Natuur en cultuur - Kasteel Ooidonk

Combineer natuur en cultuur en ontdek het statige kasteel van Ooidonk. Het ligt op fietsafstand van onze camping, aan de oevers van de Leie.
Het omringende water en prachtige park stralen rust uit, ondanks de turbulente geschiedenis van het kasteel.
Dit unieke middeleeuwse fort werd herbouwd in 1595 en is een combinatie van Spaans-Vlaamse Renaissance-architectuur. Het behoort tot de mooiste kastelen in België. De kenmerkende trapgevels en unieke torens maken het tot een Oost-Vlaamse schat die kan wedijveren met de kastelen van de Loire.

Graanstokerij Filliers

Natuur en cultuur: Filliers graanstokerij - Deinze
Filliers graanstokerij

Deze alombekende graanstokerij nabij Deinze is marktleider in de Belgische jenevers. Maar er worden ook gin, whisky, advocaat,.. gemaakt.

Sinds de oprichting in 1880 wordt het bedrijf gerund door de familie Filliers. Momenteel zit de vijfde generatie aan het roer. En het bedrijf blijft groeien. Sinds kort startte Filliers een bijzondere samenwerking met Douglas Laing & Co, een historisch bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat bekend staat om hun onafhankelijke whiskybottelingen.

Een bezoek aan de  graanstokerij is een ideale mix van cultuur, toerisme en geschiedenis. Meer informatie vind je op de website van Filliers.

Natuur en cultuur in Gent en Brugge

Natuur en cultuur: Gent centrum - Sint-Baafskathedraal
Brugge - cultuur-historische stad

Gent ligt op een boogschoot van onze camping en is gemakkelijk te combineren met een fietstochtje in de natuur. Maar ook Brugge is zeker een bezoekje waard. Liefhebbers van cultuur, kunst en geschiedenis, maar ook shopaholics en foodies komen hier zeker aan hun trekken.

Gent is een bruisende, hippe stad waar oude cultuur en moderne samenleving prachtig in elkaar overvloeien. Hier vloeien tevens ook de waar de rivieren Leie en Schelde samen.

Brugge is dan weer dé kunststad bij uitstek waar de geschiedenis nog duidelijk zichtbaar is. Geniet er van een boottochtje op de Reien, een tochtje te paard of een lekkere Brugse Zot op een terrasje in de gezellige binnenstad. Geniet van het vele groen in de stad tijdens een picknick in de stad of maak een wandeling in het prachtige Brugse Ommeland.

Tip: bezoek de toeristische websites van Gent en Brugge en ontdek de mooiste verborgen parels van deze steden.
https://visit.gent.be/nl
https://www.visitbruges.be/nl

Voor de natuurliefhebbers

De Zwalm - natuur en cultuur
Natuur en cultuur - veer over de Leie

De Leiestreek, waar onze camping middenin ligt, is een ideale fietsregio door zijn vele autovrije fietspaden. Die bevinden zich vooral op de jaagpaden langs de rivieren en kanalen of langs de oude spoorwegbeddingen die nu omgevormd zijn tot groene fietsassen. 

In het hartje van de Vlaamse Ardennen, ook wel eens ‘het Toscane van Vlaanderen’ genoemd, moet je als natuurliefhebber zeker een bezoekje brengen aan de prachtige Zwalmstreek. Prachtige vergezichten, glooiende weiden, bossen en talloze fiets- en wandelroutjes leiden je langs de mooiste natuurplekjes waar de stilte nog hoorbaar is.

Dit en nog veel meer natuur en cultuur ontdekken? Boek dan zeker eens een verblijf op onze camping!