Toerisme en cultuur

Je wilt niet alleen op Camping Groeneveld kamperen omdat onze natuur prachtig is, maar ook omdat we in een diverse en mooie streek liggen. Met de fiets, kano of auto kan je genieten van vele bezienswaardigheden. We hebben slechts een kleine selectie gemaakt van de pareltjes van onze streek.

Het kasteel van Ooidonk
Het kasteel is een oude monumentale waterburcht omgeven door een heuse Franse Tuin. De burcht is te bezichtigen van 1 april tot 15 september. De tuinen zijn doorheen het gehele jaar te bezichtigen.

Graanstokerij Filliers
De graanstokerij nabij Deinze is het centrum van de jeneverstokerij in België. Sinds de oprichting in 1880 wordt het bedrijf gerund door de familie Filliers. Momenteel zit de vijfde generatie aan het roer. Filliers is de marktleider in Belgische jenevers. De graanstokerij is te bezoeken tijdens de week.

Deinze en de Leiestreek
De Leiestreek is een ideale fietsregio omwille van de vele autovrije fietspaden. Die bevinden zich vooral op de jaagpaden langs onze rivieren en kanalen of langs de oude spoorwegbeddingen die nu omgevormd zijn tot groene fietsassen. Bezoek er het museum van Deinze en leer onze geschiedenis kennen. Of geniet elke twee jaar van de kunstbiënnale die er plaatsvindt.

De Zwalmstreek
Natuurlijk is er ook de Zwalmstreek, in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Je maakt er een tocht langs twaalf dorpjes en elf authentieke molens.

Gent Verkennen
Of ga richting het noorden en bezoek het middeleeuwse Gent. De hipste stad van België waar oude cultuur en modern samenleving prachtig in elkaar overvloeien. Shop er op los in de winkelstraten, bezoek het middeleeuwse Gravensteen, ervaar de moderne kunst in het S.M.A.K. of geniet van de vele restaurants en café’s. Drink er een Gentse Strop en verken andere bezienswaardigheden in de stad.

 

Ben je verkocht? Boek dan nu jouw verblijf op Camping Groeneveld!